HITRO, PRAVILNO IN SKLADNO Z ZAKONSKO PREDPISANIMI POSTOPKI

Vročanje
pisemskih pošiljk

Ali ste vedeli, da nepravilna vročitev za naslovnika ne more imeti pravnih posledic?

Na podlagi izkušenj in skrbnega poznavanja zakonodajnih določil, po katerih se vročanje opravlja (Zakon o pravdnem postopku, Zakon o kazenskem postopku, Zakon o upravnem postopku), izvajamo vročanje pisemskih in drugih pošiljk naslovnikom po celotni Sloveniji. Vročitve opravljamo za pravne in fizične osebe, kakor za sodišča in ostale državne organe.

Vročamo različne dokumente. Najpogosteje gre za:

  • vročanje vabila na zagovor s pisno obdolžitvijo,
  • vročanje odpovedi delovnega razmerja,
  • vročanje odpovedi najemnega razmerja,
  • vročanje sodnih pošiljk,
  • vročanje raznih drugih sklepov.
Z vročanjem pisanj poskrbimo, da jih naslovnik dejansko prejme. Prav tako bistveno skrajšamo čas potovanja pošiljke od pošiljatelja do naslovnika.

Vročitev praviloma opravimo še isti dan, kar je ena izmed bistvenih prednosti, ki jo nudimo. Ko nam je pisemska pošiljka dostavljena (bodisi preko pošte bodisi se pri naročniku osebno prevzame), se naslovnika išče  v zakonsko predpisanem v časovnem terminu.  Opravimo tudi dodatne poizvedbe o dejanskem prebivališču oz. nahajanju naslovniku, če se izmika sprejemu pošiljke ali se skriva.

Vročanje kot zelo pomembno procesno opravilo opravimo hitro, pravilno in skladno z zakonsko predpisanimi postopki in roki.

Po opravljeni vročitvi naročnik prejme vročilnico in poročilo.

Primer iz detektivske prakseZviti naslovniki

Vročanje pisemske pošiljke naslovniku je bilo ob prvem poskusu neuspešno, saj se je naslovnik skrival. O naslovniku, njegovem izgledu ter tudi njegovi telefonski številki smo predhodno zbrali podatke, nato pa ga diskretno pričakali in presenetili na odhodu z domačega naslova. Presenečen naslovnik je sprejem pisemske pošiljke zavračal. Sprva brez zakonitega razloga, nato pa z navedbo, da on ni tisti, na čigar je pošiljka naslovljena.

Naš sogovornik se je seveda tekom pogovora neprimerno in žaljivo obnašal, niti se na zaprosilo, da se izkaže z javno listino, ni odzval. Arogantno je vztrajal, da on ni prava oseba. Ker pa smo razpolagali s telefonsko številko naslovnika, smo ga v danem trenutku diskretno poklicali. Sogovornik je nato pred nami iz žepa izvlekel mobilni telefon ter se seveda na naš klic ne vedoč odzval.

Ko je naslovnik spoznal, kdo je klicatelj, je sprejem pošiljke sicer še vedno odklanjal, vendar pa smo s tem še dodatno potrdili, da pred nami neizpodbitno stoji naslovnik. Pošiljko smo mu zatem pustili v njegovem hišnem predalčniku. S tem se je vročitev štela za opravljeno, delodajalec pa je v nadaljevanju delavca lahko odjavil iz obveznih socialnih zavarovanj.

 

Sledite naši detektivski agenciji

Detektivska agencija, Špela Kocijan, s.p.

+386 40 795 840

info@detektivskaagencija.si

Ob železnici 30a, 1000 Ljubljana